Yhteystiedot
Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Osoite

Harjuntie 111, 49270 Pyhtää

Yhteystiedot

Arto Hokkanen p. 040 518 8976
lintuhoitolapyhtaa@gmail.com

Lintu pulassa -päivystys:
p. 040 518 8976

 

Neuvomme, autamme ja ohjaamme eteenpäin

Puhelimitse ja sosiaalisen median kautta tapahtuva neuvontatyö on keskeinen osa lintuhoitolan toimintaa. Pyrimme aina yhdessä ilmoittajan kanssa kartoittamaan tilanteen ennen mahdollista kiinniottoa tai sen yritystä. Linnut ovat erittäin helposti stressaantuvia eläimiä ja sen vuoksi päätös väliintulosta vaatii aina harkintaa, tietoa sekä riittävää kokemusta. Kiinniottoon ja kuljetukseen pitää sen vuoksi olla perustellut syyt, joiden tulee olla suuremmat kuin siitä linnulle aiheutuva haitta. Lintujen hoidontarpeen arvioiminen ennen koskemista on tärkeää.

 Neuvontatyössä Lintuhoitola auttaa lajitunnistuksessa sekä antaa toimintaohjeita eri lajeihin liittyen. Lentokyvyttömien poikasten osalta tulee paljon huolestuneita yhteydenottoja ja tämän vuoksi varsinkin kesäaikaan neuvontatyölle on suuri tarve. Monet maassa olevat linnunpoikaset vaikuttavat avuttomilta, mutta tavallisesti niillä ei ole varsinaista hätää. Tapauksissa, joissa puuttuminen katsotaan aiheelliseksi, hoitola neuvoo kiinniottamiseen sekä linnun käsittelemiseen liittyvissä seikoissa. Hoitola antaa myös tarvittavat ensiapu- sekä jatkotoimenpideohjeet. Loukkaantuneiden petolintujen ja muiden suurempikokoisten lintujen (joutsen, kurjet) kanssa turvallisuusnäkökohdat korostuvat ja hoitolan ohjeistuksessa painottuu erityinen varovaisuus. Tällaisissa tapauksissa hoitolan henkilökunta yrittää mahdollisuuksiensa mukaan mennä aina myös itse paikalle. Tapauksissa, joissa hoitola on katsonut, ettei välitöntä asiaan puuttumista tarvita, ja alustava neuvontatyö on tehty, henkilökunta jää kuitenkin seuraamaan tilanteen kehittymistä yhdessä ilmoituksen tekijän kanssa.

Hoitolaan tulee suhteellisen paljon yhteydenottoja myös kauempaa Suomea. Näissä tapauksissa Pyhtään Lintuhoitola yrittää selvittää, mikä olisi lähin mahdollinen hoitopaikka linnulle ja ottaako kyseinen paikka lintua vastaan. Lintuhoitolasta kysytään neuvoa myös muiden eläinten kuin lintujen hoitoon. Näissäkin tapauksissa pyrimme auttamaan ohjaamalla asia lähimpään eläintenhoitopaikkaan. Olemme säännöllisin väliajoin yhteyksissä eri eläinsuojeluyhdistysten kanssa.

Hoitola pitää neuvontatyötä ehdottoman tärkeänä, koska toisaalta se edistää linnun selviämistodennäköisyyttä sekä toisaalta auttaa välttämään turhat kiinniottamiset, jotka pahimmillaan johtavat linnun stressaantumiseen ja menehtymiseen. Neuvontatyön tarve näkyy myös tehdyn työn määrässä. Esimerkiksi yksin vuonna 2020 hoitola vastasi ja neuvoi puhelimitse sekä Facebook -sivujen kautta tulleisiin avunpyyntöihin yli tuhannessa tapauksessa.

Email

Lähetä viesti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lintu pulassa -päivystys

Puh. 040 518 8976

 

 

Lahjoitustilinumero:
FI05 5172 0220 2323 43
Viitenumero: 1012
Rahankeräyslupa: RA/2021/574

Rahankeräyksellä kerätyt varat käytetään loukkaantuneiden lintujen, siilien ja oravien hoidosta aiheutuviin kuluihin ja niiden ruokintaan.

T-paita 25 €
Pipo 20 €
Kangaskassi 15 €

Katso kaikki fanituotteet ja osto-ohjeet kaupastamme!